Çeşme’ye Gelmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

İzmir’de şüphesiz gezilecek yerlerin başında en gözde tatil beldelerinden Çeşme olacaktır. İlk olarak burayı popüler yapan etken rüzgarından dolayı sörfçülerin burayı keşfetmesidir. Burada özellikle Alaçatı’da yer alan cumbalı taş evleri, lüks butik otelleri, mavi ve beyaz rengin hâkim olduğu, Ege esintili konsept mekanları ile her geçen sezon daha da yükselmeye devam ediyor.

• İzmir çevresinde görebileceğiniz en güzel turkuaz denizler Çeşme Yarımadasında yer almaktadır.
• Çeşme’nin gelenek haline gelen “Alaçatı Ot Festivali” her yıl Nisan ayının ilk haftasında coşkuyla kutlanmaktadır.
• Rüzgârı sayesinde sörf meraklılarına güzel bir imkân sunmaktadır.
• Çeşme’ye geldiğinizde göreceğiniz eskimiş sakız ağaçları vardır. Burası aynı zamanda sakızı ile de meşhurdur.

ALAÇATI

Alaçatı’ya gelenlere başlıca bilindik sokakları haricinde arka sokaklarında keşif yapmalarını tavsiye ederiz. Evlerindeki dekoratif detaylar, genel konsepte uyum sağlanması için yerel halkı tarafından boyanan pencere ve kapı kanatları görülmesi gereken bir tatlı bir köy aslında. Özellikle fotoğraf meraklıları için ciddi bir malzeme deposudur.,

ÇEŞME KALESİ

Çeşme’de her yıl gelenek haline gelen müzik yarışması ve Çeşme Festivali’ne kapılarını açan Çeşme Kalesi İkinci Beyazıt zamanında yaptırılmış. Dikdörtgen formunda yapılan kalede üç yanında bulunan hendekler oldukça ilgi çekici gözüküyor. Denize oldukça yakın olan kaleye çıkıp tarihle denizin mavisini buluşturmanız oldukça mümkün.

EŞEK ADASI

Ada, Çeşme’nin en temiz koylarından biridir. Rüzgârdan etkilenmeyen, su altı ve üstü sporlarında yatkın olduğu için konaklama imkânı bulunmamaktadır. Fakat günlük turlar sayesinde Çeşme’ye 1 saat uzaklıktaki bu Mavi Koy’a gidebilirsiniz.

ILDIR KÖYÜ

Çoğunlukla Çeşme’ye gelenler Ilıca, Alaçatı ve merkez üçgeninde dolaşmaktadır fakat gezinize bu gizli kalmış cennetini gezmeden ayrılmayın. Burada denize girebileceğiniz bir plaj maalesef yok ama tekne turlarıyla çevredeki adalara gidebilirsiniz veya balıkçı teknesi kiralayarak amatörce balık tutabilirsiniz.

REZERVASYON FORMU


GÖNDER