Efes Antik Kenti Gezilecek Yerler

Her yıl ortalama 1,5 milyon turistin ziyaret ettiği, Türkiye’nin en güzel antik şehirlerinden olan Efes Antik Kenti’nde 100 yılı aşkın süredir kazılar devam etmektedir. Her biri mimari şaheser olan Celsus Kütüphanesi, Yamaç evler, Antik Tiyatro, Kral yolu ve çok sayıda arkeolojik eserlerin yer aldığı bu antik kent İzmir’de görülmesi gereken yerlerden biridir.

Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın Efes’te yer almış olması kenti daha çok ziyaretçi çekmesini sağlamış.UNESCO Dünya Mirası Geçici listesine 1994 yılında, asıl listeye ise 2015’te girmiştir.

Efes üst kapında giriş yapın, antik şehrin görkemli mirasını keşfetmeye başlayın. Şehri gezmek için en az 3 saatinizi ayırmanız gerekiyor.

LİMAN CADDESİ

Liman Caddesi, Odean ile antik limanı birbirine bağlayan Efes’in en uzun caddesi. Kralların karşılandığı ve dini törenlerin düzenlendiği bu yol dönemin ihtişamlı yaşantısını gözler önüne seriyor.

MERYEM KİLİSESİ

Meryem Kilisesi, Liman Caddesi’nin kuzeyinde bulunuyor. Dünyada Hristiyanlığın ilk yedi kilisesinden biri. Aynı zamanda Katolik mezhebinin doğduğu yer. Meryem, bu kilisede “Tanrı Annesi” olarak kabul edildiğinden Hristiyanlar için çok özel bir anlamı var. Dağ kekiğinin taptaze kokuları eşliğinde ruhunuzu dinginleştiren bir yer burası.

BÜYÜK TİYATRO

Büyük tiyatro, İmparator Cladius döneminde inşa edilmeye başlanmıştır. Çok süslü ve üç katlı sahne yapısı ile antik dünyanın en büyük tiyatrosudur. Tiyatro gösterilerinin yanı sıra, gladyatör arenası olarak da kullanılıyordu. Tiyatronun simgesi gülen ve ağlayan maskesinin hikayesi de buradan gelmektedir.

SKOLASTİKA HAMAMI

Bu hamamı özel kılan iki önemli özelliği vardır. Biri yoksullardan giriş ücreti alınmaması, diğeri ise dönemine göre ileri teknoloji kullanılmasıdır. Bu görkemli yapıların arasında yürürken arp ezgileri duyar gibi olabilirsiniz.

ODEON

Döneminde kent meclisi toplantıları, tiyatro ve yarışmaları “Odeon” denilen yelerde yapılırdı.Günümüzde zaman zaman klasik müzik konserleri ve jazz festivallerine ev sahipliği yapan tiyatro biçimli alanda antik kadim kentin uygarlıklarıyla aynı sıralarda oturarak müziği hissedebilirsiniz.

EFES ANTİK KENTİ ZİYARET SAATLERİ

Yılın 365 günü açık olan Antik Kent; Nisan – Ekim aylarında 08.00/19.00 Kasım – Mart aylarında 08.00 – 17.00 saatleri arasında açıktır.

REZERVASYON FORMU


GÖNDER