İzmir´de Gezilecek Yerler

İzmir, hayatın tadını çıkarmayı bilenlerin yaşadığı, özgürlüğün ve huzurun vücut bulduğu yerdir. Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan bu yerde 8 bin 500 yıllık köklü tarihi, sıcak kanlı insanları, her mevsim güneşli iklimiyle bu Avrupai kenti sadece gezmeyin, yaşayın.


İZMİR SAAT KULESİ

İzmir’i gezmeye İzmirlilerin buluşma noktası Konak Meydanından başlayabilirsiniz. Burası aynı zamanda İzmir’in kalbidir ve her zaman hareketli, kalabalıktır.Meydanın tam da ortasında yer alan, şehrin simgesiİzmir Saat Kulesi inşa edildiği zamandan beri durmadan çalışmaktadır. 18. yüzyıldan kalma sekizgen mimarili Konak Yalı Camii ise göz alıcı Kütahya Çinileri ile meydanın bir başka yıldızı. Meydanın Varyant’a çıkan yokuşun başında ise görmeniz gereken 2 güzel müze var.

KEMERALTI ÇARŞISI

İki yüz yıl önce Batılı gezginler tarafından “Akdeniz’in mücevheri” olarak tanınan İzmir’in kalbi Kemeraltı, İzmir’de gezilecek yer denildiği ilk akla gelen yerlerden biridir.Geçmişte Şadırvanaltı Cami ve Havra Sokağı arasında uzanan sokakların üstü örtülü olduğundan Kemeraltı adını buradan alıyor. Tabelaların ve diğer binaların arasına sıkışıp kalmış olsa da bölgede çok sayıda görmeye değer han var.

AGORA

Agora antik dönemlerde çarşı, pazar yeri anlamında, politik toplantı ve alışveriş alanlarına olduğu yerlerdi. Toprak altındaki varlığı ancak 1927’de keşfedilen Agora, yüzyıllardır yarı açıkta duran bazı mermer sütunların ilgi çekmesi ve kazı başlanması sonucu ortaya çıkarılmış. Her gün 08.00 – 17.00 arasında ziyarete açık olan butarihi yer gezi rehberinizde yer alması gerekir.

PASAPORT İSKELESİ

İzmir’in simge yapılarından Pasaport Vapur İskelesi deniz kenarında bir mola verebileceğiniz en güzel yerlerden.İzmir’in en eski gümrük binalarından biri olan Pasaport Vapur İskelesi, bugün körfez içi yolcu taşımacılığında kullanılıyor. Alsancak, Göztepe, Konak, Bostanlı ve Karşıyaka yönlerine vapur seferlerinin yapıldığı iskele aynı zamanda İzmir’de gün batımınınen güzel izlendiği yerlerden.

KORDON BOYU

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp İzmir Limanı’na kadar uzayan sahil şeridi Kordon, eğlence ve kültürel faaliyetlerin yoğunlaştığı en keyifli yerlerinden. İyot ve deniz kokusu iliklerinize nüfuz ederken, masmavi İzmir Körfezine nazır çimlere yayılmış gençleri, bisikletiyle dolaşan İzmirlileri görürsünüz.Gündoğdu Meydanı‘ndaki Atatürk Müzesi ve Kordon’da yer alan Arkas Sanat Merkezi görmeniz gereken önemli yerler arasındadır.

TARİHİ ASANSÖR

İzmir’in en güzel körfez manzarasını izleyebileceğiniz yerlerden birisi burası. Hele günbatımlarında tarifsiz bir atmosferi var. Romantiklerin akşam saatlerinde uğrak bir yeri. Akşam yemeği için veya bir kahve içimine bile olsa uğrayın. Tarihi Asansörün korkuluklarından körfeze bakın.

REZERVASYON FORMU


GÖNDER